Afleveringen Koekeloere | Thema LENTE

Alle afleveringen van Koekeloere bij het thema LENTE

Klik op de titel van een aflevering voor het filmpje.(je wordt doorgelinkt naar www.uitzendinggemist.nl)
"Moffel en Piertje zijn net als kleuters nieuwsgierig naar de wereld om hen heen. Elke week trekken ze de wijde wereld in om antwoord te vinden op al hun vragen." - ntr: school tv


# Kamperen bij de boer
Moffel en Piertje ruimen het hol op, want het is lente! Bij het opruimen vinden ze hun tent en ze gaan lekker een nachtje kamperen bij de boer! Arie gaat ook mee. Maar uh... hoe zet je de tent ook alweer op?
 Moffel en Piertje planten kroppen sla en boontjes uit blik in de grond. Alles is verdord de volgende dag. Hoe kan dat? Arie legt het uit.

Als Moffel en Piertje thuiskomen lijkt het wel of er iemand binnen is geweest! Er staat een leeg glas op tafel, er ligt een rol koekjes en wat zijn die vieze gekleurde zakjes?

Moffel en Piertje houden grote schoonmaak. Moffel heeft nog een vissenbak. Daar moeten vissen in! Maar die zijn te duur. Jammer! Als ze op weg naar huis langs een groepje vissers lopen, komen ze op een idee.

Moffel, Piertje en Arie doen mee aan de bloemencorso. Piertje droomt dat ze straks een echte bloemenkoningin is. Arie zit in de jury. Moffel en Piertje winnen een beker voor de aanmoedigingsprijs. De beker krijgt thuis een mooi plekje.

Moffel neemt foto's van de narcissen die in het hol staan en buiten op de bollenvelden met Piertje erbij. Thuis wil hij ze laten zien, maar hij drukt op het verkeerde knopje. Alle foto's zijn weg! Gelukkig hebben ze de ansichtkaart nog.

Moffel en Piertje zijn bij de boer. Ze zien kuikentjes en een geit met een dikke buik... De geit moet bevallen. Moffel en Piertje maken zich zorgen en blijven bij de geit. Maar wat duurt dat lang! Ze vallen in slaap en worden wakker van het gemekker van een geitje.

Moffel en Piertje genieten van de lente en gaan naar het strand. Moffel springt in het water, maar brrr...wat is het koud. De volgende dag is hij verkouden.

# Ei, ei, ei
Arie heeft een mandje chocolade paaseieren gekocht: pure, melk en witte. Op weg naar huis verliest hij een wit ei. Moffel en Piertje vinden het en denken dat het een echt ei is. Ze willen het uitbroeden, zodat er een kuikentje uitkomt! Met takjes en blaadjes gaan ze een nest maken, en leggen het ei op een warm plekje in de zon. Maar dan komt Arie langs en vindt zijn ei..

# Gras, gras... en nog eens gras
Moffel en Piertje zien koeien in het weiland. Stel je voor: je eet altijd gras, als je jarig bent, als het kerstmis is, elke zondag... Moffel en Pier krijgen medelijden met een grazende koe. Ze smeren lekkere boterhammen met pindakaas en hagelslag voor haar. Die eet ze smakelijk op. Moffel en Pier begrijpen niet waarom de koe alleen maar gras te eten krijgt. Ze zullen bij de boer eens vragen hoe dat zit.

Bron:

1 opmerking:

  1. Allemaal bedankt aan de heer Anderson voor het helpen met mijn winst en het mogelijk maken van mijn vijfde opname. Ik ben hier om een geweldige levensveranderende kans met je te delen. het heet Bitcoin / Forex handelsopties. het is een zeer lucratieve onderneming waarmee u in een week maar liefst $ 2.570 kunt verdienen met een initiële investering van slechts $ 200. Ik ben het levende bewijs van deze geweldige zakelijke kans. Als iemand geïnteresseerd is in handelen in bitcoin of een andere cryptocurrency en een succesvolle transactie wil zonder verlies, laat het de heer Anderson dan nu weten.Whatsapp:(+447883246472)
    E-mail: tdameritrade077@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen

Een vraag, tip, opmerking of iets anders? Laat het me weten!